Okulun Tarihçesi

HAMİYYET-FERUDUN SÖZEN İLKOKULU

Okulumuz inşaatı Kasım 2012 tarihinde başladı. Temmuz 2013 yılında hizmet verilmek üzere teslim alınmıştır. hizmete girmiştir.  2500 m² lik arsa üzerine 403 m² lik mevcut okul binası oturtulmuştur. Yapı inşaat alanı olarak 1209 m² alan ayrılmıştır.

Bina 3 kattan oluşmaktadır. Binanın toplam yüksekliği 9,5 m’dir. Binada kömür kazanıyla merkezi ısıtma sağlanmaktadır. Su şebekeden kullanılmaktadır.Çanakkale Küçükkuyu´da yaşamını idame ettirmiş Fernur SÖZEN, annesi Hamiyyet ve babası Ferudun SÖZEN´in  anısını yaşatmak için binanın yapımını sağlamıştır. Okulumuzun adı oradan gelmektedir.

Okulumuz 2013/2014 eğitim-öğretim yılında hizmete geçmiştir. Altınoluk´ta  olup, Küçüksu Mahallesi ve Şahindere mahallesinde kayıtlı olan okul öncesi ve ilkokul öğrencilerimiz okulumuza devam etmektedir.Okulumuzda 4 tane anasınıfı, 4 tane 1. sınıf ,6 tane 2. sınıf, 5 tane 3. sınıf, 5 tane  4. sınıf ve 1 tane özel alt eğitim sınıfı vardır.Doyran köyünden de 6 öğrenci taşımalı eğitim kapsamında okulumuzda eğitim görmektedir.

Okulun tüm malzemeleri bağış ve Milli Eğitim Müdürlüğünce sağlanmıştır. Malzemeler zaman içinde tamamlanmaya çalışılmıştır.

Yayın: 26.12.2012 - Güncelleme: 02.11.2017 13:43 - Görüntülenme: 1442